Κρέμες προσώπου με ρετινόλη: Ποια τα οφέλη τους;

Η ρετινόλη, αυτό το δραστικό δερματολογικό συστατικό, είναι παράγωγο της βιταμίνης Α και κατέχει-δικαίως- τα σκήπτρα του πιο διάσημου αντιγηραντικού συστατικού. Όταν εφαρμόζεται στην επιδερμίδα, η ρετινόλη μετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ μέσα από μία συγκεκριμένη διαδικασία. Είναι ένα συστατικό που δουλεύει με περισσότερους από έναν τρόπους υπέρ της νεανικότητας του δέρματος.

Ο λόγος που η ρετινόλη θεωρείται από τους ειδικούς βασικό συστατικό σε κάθε αντιγηραντικό skincare είναι ακριβώς αυτή η πολλαπλή δράση της- συγκεκριμένα: 

- Επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση. Με το πέρασμα του χρόνου, ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια της επιδερμίδας, κάνοντας το πρόσωπο να δείχνει θαμπό και ανομοιόμορφο. Επιταχύνοντας τη φυσική διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης και διευκολύνοντας την απόπτωση απομάκρυνση των κυττάρων, η ρετινόλη βοηθάει τα νεανικά, υγιή κύτταρα να “ανέβουν” στην επιφάνεια του δέρματος και να αντικαταστήσουν τα γηρασμένα, απομακρύνει τη θαμπάδα και βοηθάει την επιδερμίδα να παραμένει νεανική.

- Ενισχύει την φυσική παραγωγή κολλαγόνου, της βασικής “δομικής” πρωτείνης πίσω από τη σφριγηλότητα και τη νεανικότητα του δέρματος. Ο χρόνος που περνάει επηρεάζει και την παραγωγή του κολλαγόνου από τους ινοβλάστες, μια διαδικασία που παρουσιάζει ύφεση από νωρίς για να γίνει πιο εμφανής της γύρω στα 40- γεγονός που κάνει τις ρυτίδες πιο βαθιές και ορατές. Επιπλέον, ενισχύει και τη φυσιολογική παραγωγή υαλουρονικού οξέος με αποτέλεσμα να λειαίνει σταδιακά τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και να ενισχύει τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

- Επιπλέον δράσεις της ρετινόλης: εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία, χάρη στην απολεπιστική δράσης της απεγκλωβίζει τους πόρους από σμήγμα και νεκρά κύτταρα συμβάλλοντας την εξυγείανση της επιδερμίδας με τάση ακμής ενώ σε συνδυασμό με την επιτάχυνση της κυτταρικής ανανέωσης, η ρετινόλη είναι ισχυρό όπλο στην καταπολέμιση των καφέ κηλίδων και του ανομοιόμορφου χρωματικού τόνου.

Ρετινόλη: Πώς θα την εντάξετε στο καθημερινό σας skincare

Με δεδομένο ότι το 80% των σημαδιών γήρανσης οφείλεται σε εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες που κρατούν την επιδερμίδα σε μια μόνιμη κατάσταση οξειδωτικού στρες ενώ επηρεάζουν και βασικούς μηχανισμούς της, η παρουσία της ρετινόλης στην καθημερινή φροντίδα μπορεί να έχει προληπτική αλλά και διορθωτική δράση.  

Η κρέμα για ρυτίδες Redermic Retinol Concentrate, κατάλληλη και για το ευαίσθητο δέρμα, προσφέρει διορθωτική αντιγηραντική δράση, στοχεύοντας στις κηλίδες πρόωρης γήρανσης, τις βαθιές ρυτίδες και τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος. Η Ρετινόλη Προοδευτικής Απελευθέρωσης που περιέχει, αποδεσμεύει σταδιακά καθαρή ρετινόλη στο δέρμα παρέχοντας τη βέλτιστη διορθωτική δόση του συστατικού χωρίς όμως να ξεπερνά το όριο ανοχής του ευαίσθητου δέρματος. Την ίδια στιγμή, το Ιαματικό Νερό La Roche-Posay που περιέχει, προσφέρει τις καταπραϋντικές και απαλυντικές ιδιότητές του αντισταθμίζοντας την δράση της ρετινόλης. 

Ένα τόσο πολύτιμο αντιγηραντικό συστατικό, δεν θα μπορούσε να μείνει αναξιοποίητο για μια ακόμα ζώνη που εμφανίζει νωρίς σημάδια πρόωρης γήρανσης και κούρασης: ο λόγος για την περιοχή των ματιών και την αντιγηραντική φροντίδα που τους προσφέρει η κρέμα ματιών για μαύρους κύκλους και ρυτίδες Redermic [R] Eyes. Η μοναδική σύνθεση αυτού του προϊόντος, δερματολογικά και οφθαλμολογικά ελεγμένη ώστε να είναι καλοδεχούμενη από την ντελικάτη επιδερμίδα των ματιών, συνδυάζει Καθαρή Ρετινόλη που στοχεύει στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες στο πόδι της χήνας, Καφείνη που μειώνει τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους και Ιαματικό Νερό La Roche-Posay με φυσική καταπραϋντική και αντιοξειδωτική δράση.

Τι χρειάζεται να γνωρίζετε όταν χρησιμοποιείτε ρετινόλη: 

- Εφαρμόζετε τα προϊόντα το βράδυ γιατί η απολεπιστική, κυρίως, δράση της ρετινόλης καθιστά την επιδερμίδα ευαίσθητη στον ήλιο.

- Για τον ίδιο λόγο είναι απαραίτητο να φοράτε αντηλιακό προσώπου με υψηλό SPF, κάθε πρωί.

- Ξεκινήστε εφαρμόζοντας τις συνθέσεις με ρετινόλη δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, ώστε να δώσετε στην επιδερμίδα σας το χρονικό περιθώριο να προσαρμοστεί στη δράση της. Έτσι, θα αποφύγετε την πιθανότητα να εμφανιστούν ερεθισμοί, ξεφλούδισμα ή ξηρότητα- συμπτώματα αναμενόμενα τα οποία υποχωρούν όταν η επιδερμίδα «συνηθίσει» τη ρετινόλη (skin hardening).

- Μετά το serum προσώπου με ρετινόλη, αφού περάσει λίγη ώρα, εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα ή την κρέμα νύχτας που συνηθίζετε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ