Ρουτίνα περιποίησης προσώπου: Ποια ενυδατική σάς ταιριάζει;

Η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για την επιδερμίδα, ανεξάρτητα από τον τύπο στον οποίο ανήκει - σε αυτό συμφωνεί σύσσωμη η δερματολογική κοινότητα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον σημαντικό ρόλο που παίζει το νερό σε πολλές διαδικασίες του δέρματος, από την διατήρηση της απαλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος μέχρι τη λειτουργία των ενζύμων που είναι απαραίτητα για τον σχηματισμό της κεράτινης στιβάδας και την φυσική διαδικασία απολέπισης. Οποιαδήποτε μείωση της περιεκτικότητας της επιδερμίδας σε νερό, επηρεάζει τη φυσική διαδικασία απόπτωσης των νεκρών κυττάρων, με αποτέλεσμα αυτά να συσσωρεύονται στην επιφάνειά της κάνοντάς τη να δείχνει αφυδατωμένη, τραχιά, θαμπή.

Αν βάζαμε την επιδερμίδα κάτω από το μικροσκόπιο, θα παρατηρούσαμε ότι στην κεράτινη στιβάδα, ένα ποσοστό του νερού συνδέεται στενά με υγροσκοπικά μόρια (NMF/Φυσικοί Ενυδατικοί Παράγοντες)), τα οποία όμως καταστρέφονται εύκολα. Η χαμηλή υγρασία, η ηλιακή ακτινοβολία, ο επιθετικός καθαρισμός, συμπεριλαμβάνονται στην top list με τους παράγοντες που διαταράσσουν τη διαδικασία σύνθεσης των Φυσικών Ενυδατικών Παραγόντων, οδηγώντας σε ξηρότητα. 

Σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος, στο χόριο, το νερό συνδέεται με τις γλυκοζαμινογλυκάνες (GAGs), όπως είναι το υαλουρονικό οξύ, το οποίο έχει την εντυπωσιακή ιδιότητα να έλκει και να συγκρατεί ως 1000 φορές το βάρος του σε νερό- δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι είναι ανάμεσα στα αγαπημένα συστατικά των δερματολόγων αλλά και star συστατικό των πιο αποτελεσματικών ενυδατικών συνθέσεων!

Πώς θα προστατέψετε την επιδερμίδα σας από την αφυδάτωση;

Καθημερινά, το δέρμα έρχεται αντιμέτωπο με παράγοντες που προκαλούν αφυδάτωση όπως ο ήλιος, η ρύπανση, ο κλιματισμός, οι καιρικές συνθήκες κλπ. Όλοι αυτοί οι παράγοντες διαταράσσουν τον επιδερμιδικό φραγμό με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμη υγρασία και να επηρεάζονται τα επίπεδα των Φυσικών Ενυδατικών Παραγόντων, αφήνοντας το δέρμα αφυδατωμένο και ξηρό. Αν σε αυτά προσθέσουμε και το οξειδωτικό στρες που προκαλούν όλοι αυτοί οι παράγοντες, το οποίο εντείνει την απώλεια υγρασίας και επιταχύνει την πρόωρη γήρανση, τότε γίνεται σαφές γιατί η ενυδάτωση είναι βασικό βήμα στο skincare κάθε τύπου δέρματος!

Υαλουρονικό οξύ: Το συστατικό της βαθιάς ενυδάτωσης

Όπως εξηγήσαμε πιο πάνω, το υαλουρονικό οξύ υπάρχει φυσικά στην επιδερμίδα, ωστόσο η φυσική παραγωγή του αρχίζει να μειώνεται από νωρίς. Συγχρόνως, οι εξωτερικές επιθέσεις εντείνουν την απώλεια υδάτωσης με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να κινδυνεύει καθημερινά από τα σημάδια αφυδάτωσης. Η La Roche-Posay απαντάει σε αυτό το δεδομένο του σύγχρονου lifestyle, με τη σειρά Hydraphase HA, μια νέα γενιά δερματολογικών ενυδατικών προϊόντων, κατάλληλα ακόμα και για το ευαίσθητο και δυσανεκτικό δέρμα, σε διαφορετικές υφές ώστε να βρείτε εκείνη που ταιριάζει στον δικό σας τύπο επιδερμίδας. Συστατικό-πρωταγωνιστής, το υαλουρονικό οξύ φυσικής προέλευσης σε δύο τύπους: υψηλού μοριακού βάρους, που δρα στην επιφάνεια του δέρματος παρέχοντας προστασία από την αφυδάτωση και χαμηλού μοριακού βάρους, το οποίο διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες όπου συγκρατεί το νερό, αναζωογονώντας το δέρμα από μέσα προς τα έξω. 

Το καθημερινό skincare ξεκινάει πάντα με σωστό καθαρισμό: το Toleriane Foaming Double Cleanser είναι ένα καθημερινό απαλό καθαριστικό για ευαίσθητο έως πολύ ευαίσθητο δέρμα- ιδανικό για εκείνες τις περιόδους που η επιδερμίδα σας είναι στρεσαρισμένη λόγω αφυδάτωσης. Αυτή η αφρώδης σύνθεση καθαρισμού διπλής δράσης με σύμπλοκο αμινοξέων, γλυκερίνη και ήπια επιφανειοδραστικά, εξυγιαίνει το δέρμα και ταυτόχρονα το διατηρεί ενυδατωμένο, χωρίς να αφήνει υπολείμματα που φράσσουν τους πόρους. Η αποτελεσματικότητα και η απαλή ενυδατική δράση, συναντιούνται σε αυτό το ευγενικό με την επιδερμίδα προϊόν καθαρισμού που απομακρύνει ρύπους, σκόνη και μακιγιάζ από την επιφάνειά της, διατηρώντας τον φυσικί ενυδατικό φραγμό και το pH του δέρματος. 
Επόμενο βήμα, η ενυδάτωση. Αν έχετε κανονικό έως μικτό δέρμα, επιλέξτε την Hydraphase HA Legere, μια ελαφριά, δροσερή σύνθεση που απορροφάται αμέσως. Δύο τύποι υαλουρονικού οξέος, Ιαματικό νερό 80% και γλυκερίνη φυσικής προέλευσης συνδυάζονται για να προσφέρουν βαθιά, απολαυστική ενυδάτωση που συνοδεύεται από μια αίσθηση φρεσκάδας και καταπράυνσης.

Για το κανονικό έως ξηρό δέρμα, ιδανική επιλογή ενυδάτωσης είναι η Hydraphase HA Riche, μια πλούσια, κρεμώδης, καταπραϋντική σύνθεση εμπλουτισμένη με βούτυρο καριτέ φυσικής προέλευσης, καθώς και έναν συνδυασμό δύο τύπων υαλουρονικού οξέος με Ιαματικό Νερό La Roche-Posay σε συγκέντρωση 60%. Μαζί με την εντατική ενυδάτωση από το υαλουρονικό οξύ και το βούτυρο καριτέ έρχεται να προσφέρει στο ξηρό δέρμα θρέψη, απαλότητα και την αίσθηση άνεσης που τόσο έχει ανάγκη.

Από τον κίνδυνο της αφυδάτωσης δεν εξαιρείται η ντελικάτη επιδερμίδα των ματιών, για αυτό και η La Roche-Posay δεν την αφήνει απροστάτευτη: η Hydraphase HA Eyes προσφέρει εντατική ενυδάτωση και δράση κατά του οιδήματος χάρη στο δροσερό «κοκτέιλ» από υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους το οποίο διεισδύει σε βάθος και «γεμίζει» εκ των έσω το δέρμα, Ιαματικό Νερό La Roche-Posay για καλύτερη προστασία του ευαίσθητου δέρματος στην περιοχή των ματιών και καφείνη η οποία καταπολεμά σακούλες και μαύρους κύκλους που κάνουν το βλέμμα να δείχνει κουρασμένο. 

Αν βρεθήκατε με πολύ αφυδατωμένη επιδερμίδα, ενισχύστε το καθημερινό skincare σας με το Hydraphase Intense Serum, έναν ορό-τζελ για άμεση αναπλήρωση των επιπέδων υδάτωσης της επιδερμίδας. Υαλουρονικό οξύ, Ιαματικό Νερό La Roche-Posay, Αργινίνη και Σερίνη προσφέρουν εντατική ενυδάτωση 24 ωρών στο αφυδατωμένο και ευαίσθητο δέρμα, αναπληρώνουν άμεσα και σε βάθος χρόνου την απώλεια της πολύτιμης υγρασίας στην επιδερμίδα, αφήνοντάς τη πιο λεία, απαλή και λαμπερή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ